hoog in de lucht, stevig op de grond meer sprank
 noten naar het begin naar de vorige sprank
 noot naar de volgende sprank
 noot naar de laatste sprank
 noot

sprank noot 2

Overstraat 3 - 5
3959 BR Amerongen
T: 0343 - 452844
Schrijver nodig ?

over Schworks

40 columns


verhalen

gedichtsprank
voordracht over communicatie


waaromlinks

 

 

copyright © Schworks

communicatie is samen

sprank

Resultaat Optimalisatie door Communicatie

Het Sprankmodel voor communicatie

Op weg naar een sprank elfris imago

Communicatie is een optelsom van signalen. De vieze vrachtwagens van een wasserij geven te denken. Lange wachttijden bij KPN idem dito. Deze bedrijven lukt het niet om een helder éénduidig signaal naar buiten toe te communiceren.

Vanaf het eerste zaadje
Het verleden schud je niet zo gemakkelijk van je af. C&A wordt nooit jong en modern, het blijven bloemetjesjurken uit de provincie. Mensen denken vaak dat ze met grof geweld een nieuw sprank elend imago aan kunnen meten. Forget it. Een sprank elend imago krijg je alleen als je dat zelf echt bent in al je vezels. Hoe kun je dat zijn? Gewoon door ieder moment open te staan voor impulsen, door te genieten, door puur te zijn. Als kind was je zo.

Integer in ieder opzicht
Een prachtig bedrijf blijkt opeens de producten tegen een hongerloontje door kinderen te laten maken. Weg imago. Dan zijn er nog het geklets en de geruchten. Wat van ver komt is goed. Philips zit echter om de hoek.
Kortom imago is een complexe zaak. Geschiedenis, verhalen, ervaringen, verwachtingen. Het gevoel bij huisstijl en logo. Ieder facet. De producten, de medewerkers, de klanten, de leveranciers, de huisvesting.
Jouw imago drijft in een complex geheel van communicerende vaten. Wil je goed uit de bus komen, dan moet het hele verhaal deugen, jaar in jaar uit.
Goede communicatie, alle kanten op, dan krijg je vleugels.

De vorige sprank gaat over duidelijkheid,
klik op het plaatje.