hoog in de lucht, stevig op de grond meer sprank

 noten  naar het begin naar de vorige sprank

 noot naar de volgende sprank

 noot naar de laatste sprank

 noot

sprank noot 18Overstraat 3 - 5
3959 BR Amerongen
T: 0343 - 452844
Schrijver nodig ?

over Schworks

40 columns
verhalen

gedichtsprank
voordracht over communicatie


waaromlinks
copyright © Schworks


communicatie is samen


sprank

Resultaat Optimalisatie door Communicatie

Het Sprankmodel voor communicatie

Emotioneel krediet

Communicatie in welke vorm dan ook heeft te maken met het uitwisselen van emoties. Je vindt de boodschap of/en de afzender sympathiek, zorgzaam, sexy enz. Daarom ga je straks kopen en ga je een relatie aan met een merk of een organisatie. De afzender bouwt emotioneel krediet op. Dat geeft speelruimte, dan kun je per ongeluk een steekje laten vallen.

Emotioneel banksaldo
Net als een gewone bankrekening kan een bedrijf ook een emotionele bankrekening hebben en een milieubankrekening. Wat neem je en wat geef je terug? Wat komt er binnen en wat zijn je uitgaven? Omdat de meeste mensen niet al te handig zijn in emotionele investeringen, dat wil zeggen in communicatie, heb je daarom zonder geld toch kansen. Dit geldt voor iedere organisatie, ieder product, merk of individu. Hoe? Gewoon door een fors emotioneel tegoed op te bouwen.

Emotionele inkomsten
Een organisatie kan echt aardig zijn, zorgvuldig, geļnteresseeerd, niet alleen tegen de buitenwereld, de klanten en aandeelhouders, maar ook tegen medewerkers en leveranciers. De jacht naar goede kwartaalcijfers en het eenzijdige belang van aandeelhouders doet bedrijven hier soms op bezuinigen. Dit is korte termijn denken waarvoor je de rekening krijgt.
Hoe is het met mijn emotionele bankrekening?

De vorige sprank gaat over identiteit
klik hiervoor op het plaatje.