hoog in de lucht, stevig op de grond meer sprank 
 noten  naar het begin naar de vorige sprank noot naar de volgende sprank noot naar de laatste sprank
 noot

sprank noot 13Overstraat 3 - 5
3959 BR Amerongen
T: 0343 - 452844
Schrijver nodig ?

over Schworks

40 columns
verhalen

gedichtsprank
voordracht over communicatie


waaromlinks
copyright © Schworks


communicatie is samen


sprank

Resultaat Optimalisatie door Communicatie

Het Sprankmodel voor communicatie

Communicatie is liefde

Goos Geursen, succesvol reclameauteur van virtuele tomaten, conceptuele pindakaas en een hazewindhond op gympen, vippo bij FHV/BBDO, vertelt in Adformatie 37 opgewekt dat marketing gestoeld is op liefde. Goede marketing althans en hij heeft gelijk. Zonder aandacht, concentratie en rust, kortom zonder liefde wordt het niets. Om deze kwaliteiten te bereiken heb je zelfs heel veel liefde nodig. Liefde krijg je als je liefde geeft.

Liefde voor het leven
Liefde voor de klant, liefde voor het product, liefde voor het moment, liefde voor je partners, liefde voor het leven, liefde voor de wereld. Wie totale liefde heeft is Bill Gates voorbij. Maar wij zijn God niet.

Ik bloos, want ik ben boos
Het stomme is dat iedere irritatie, iedere opgefoktheid, iedere onzorgvuldigheid, ieder gebrek aan concentratie of aandacht, averechts werkt. Ik mis details, want ik moet de deadline halen. Ik schoffeer mensen, want ik luister niet. Ik ben geļrriteerd, want ik vind mezelf te belangrijk. En het moeilijkste is het om te luisteren naar mensen die anders denken, terwijl dat het interessantste is. Waarom denkt iemand anders?

De vorige sprank gaat over vooroordelen,
klik hiervoor op het plaatje.