hoog in de lucht, stevig op de grond meer sprank
 noten naar het begin naar de vorige sprank
 noot naar de volgende sprank
 noot naar de laatste sprank
 noot

sprank noot 11Overstraat 3 - 5
3959 BR Amerongen
T: 0343 - 452844
Schrijver nodig ?

over Schworks

40 columns
verhalen

gedichtsprank
voordracht over communicatie


waaromlinks
copyright © Schworks


communicatie is samen


sprank

Resultaat Optimalisatie door Communicatie

Het Sprankmodel voor communicatie

Belgen zijn blond

Communicatie wordt behoorlijk verstierd door de vooroordelen die wij meezeulen. Mannen willen alleen maar. Vrouwen kletsen te veel. Dat zijn nog hele simpele vooroordelen, waar we ons zelfs wel bewust van zijn. Zaken als jaloezie, angst en egocentrisme verstoren de kansen op communicatie dramatisch. Het gras van de buurman is altijd groener. Oost west, thuis best. Allemaal clichés. De buurman heeft geen tuin en ik moet niet in mijn eigen hok blijven zitten.

2 + 2 = 5
We weten niet wat er waar is van de kennis in onze hoofden. En van al onze emoties begrijpen we een fractie. We rommelen dit alles in één simpel universum bij elkaar. Zo is het. Zo is het leven, zo zit de wereld in elkaar. Iedere dag moeten we dit beeld een beetje bijstellen, omdat het tegendeel bewezen wordt. Dat doen we zonder ons te verbazen. De vragen van een kind hebben we buiten gesloten. Wat zit er achter die ster? Waar komt het leven vandaan? Is onzekerheid onhandig? Of dwingt het tot luisteren?

Met mijn ogen open
Zekerheid, dat zoeken wij allen. Status, macht, geld en god zijn belangrijke borgen voor zekerheid. De enige echte zekerheid is echter de waarneming op dit moment. NU. Nu heb ik de kans om met al mijn zintuigen te communiceren. Nu is het moment van ontmoeten.

De vorige sprank gaat over de ideale propositie,
klik hiervoor op het plaatje.