hoog in de lucht, stevig op de grondnog één duik
 
 
31 augustus 2000

Het mooiste zwembad van Nederland

Vandaag is het Bosbad in Leersum voor het laatst open, althans in dit seizoen.
Weer een beetje meer herfst.
Het is een openluchtbad in een natuurgebied, watertemperatuur 21 graden en meestal zijn er maar een paar mensen. De prachtige ligging in een oude zandafgraving is open en beschut tegelijkertijd.
Dit jaar draait het zwembad net zo'n beetje quitte, ondanks de slechte zomer, waar ik overigens helemaal geen last van heb gehad. Dus volgend kan gaat het zwembad weer open.
Het abonnement op het zwembad is een topinvestering van f 75,-. Minder dan een keertje flink uit eten.
Van 1 mei tot 1 september ben je iedere dag welkom in een chloorvrij bad met zouthydrolyse om het water schoon te houden. De badmeesters zijn vuttende mariniers uit Doorn. Baldadige jeugd maakt daardoor weinig kans, klein en groot kan er heerlijk zwemmen.
Wel wordt er soms ingebroken. Vandalen hebben een keer alle prullenbakken, losstaande banken en andere spullen in het bad gegooid. Er waren ruiten kapot geslagen en deuren opengebroken. Dat was ernstig, glas op de bodem van het bad en flinke schade. Maar vooral het idee dat ook dit paradijs niet veilig is voor onzinnig geweld vond ik schokkend. Onvermogen, frustratie, geen vat op je leven, ongelukkig, jaloers, dan ga je slopen wat of wie er gelukkig uitziet.
Het absurde is dat zoiets als zwemmen juist bijdraagt aan plezier in je leven.
Mooi dat het zwembad blijft!Vorige week was er een debatje over sociale dienstplicht.Op dinsdag 22 augustus verscheen deel 2.

Op 23 augustus verscheen deel 3.
De column van 30 augustus? Klik op het plaatje.    112
gewoon doorwerken Roeland!
          copyright op deze site © Schworks