hoog in de lucht, stevig op de grondmozart, in ieder geval
 
 
27 juli 2000

Wat of wie brengt vrede?

Al dagen wil ik een column schrijven over de Noord Ierse terrorist Stone die vrij is gelaten in het kader van een Noord Iers vredesplan. Negen kinderen heeft de man bij twee vrouwen. Hij is veroordeeld tot 700 jaar voor zes moorden, waaronder een aanslag op een kerkhof tijdens de begrafenis van (zijn?) slachtoffers van het geweld. Twaalf jaar heeft hij vast gezeten en spijt had hij eigenlijk niet. Bij thuiskomst kreeg hij bloemen van de buren. Een colomn over iemadn die nog steeds de weg van de vrede niet heeft gevonden.

Al dagen wil ik een column schrijven over Clinton die veel politiek crediet schijnt te verliezen omdat de Camp David besprekingen met Barak en Arafat niets hebben opgeleverd. Hoe hij dodelijk vermoeid, hand in hand met dochter Chelsea, een tussendoortje maakte naar een G7 of 8 top in Japan. Waar niets werd besloten, terwijl een belangrijke kwijtschelding van schulden van derde wereldlanden werd verwacht. Over iemand die het oprecht lijkt te proberen op de weg van de vrede.

Al dagen wil ik schrijven over Poetin's bewaking van alle e-mail verkeer dat via Russische providers loopt en zijn ringeloring van de vrije pers.
Over iemand die denkt dat onderdrukking aan de weg naar de vrede bijdraagt. Maar het komt er niet van door ander werk. 

Een oliebedrijf is  zeer tevreden over mijn teksten. 
Een detacheringsconcern zoekt nieuwe wegen en een overheid heeft een communicatieprobleem waar ik over na mag denken.
Een caravanimporteur daarentegen vindt mijn copy juist te kinderachtig en denkt dat ze een echte journalist moeten vragen. 
Dan mag je weer even twijfelen. Teksten, waartoe?
Wat brengt vrede? Uw ideeën lees ik graag.

rustig doorwerken !

U houdt van schilderkunst? Zie24 juli

          copyright op deze site © Schworks